Siirry suoraan sisältöön

Yhteiskunnallinen yritys

Lääkärikeskus Pirsy on yhteiskunnallinen yritys, jonka tuotot käytetään Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen toimintaan: sairastuneiden ja heidän läheistensä tukemiseen, syöpäriskin pienentämistä edistävään työhön ja tieteelliseen tutkimukseen. Meille ovat tervetulleita kaikki sairaanhoitajan, lääkärin tai terapeutin palveluita tarvitsevat. Terveydestä huolehtiminen on tärkeää jokaiselle.

 

Lääkärikeskus Pirsyn oven eteen vaikka bussilla tai ratikalla. Ovikelloa soittamalla Hämeenkatu 5 A:n alaovista sisään ja hissillä 7. kerrokseen. Täältä löytyy Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen ylläpitämä Lääkärikeskus Pirsy.

Lääkärikeskus Pirsy on avoin kaikille, vaikka taustalla toimii Pirkanmaan Syöpäyhdistys.

”Vastaanotolle tulijoilla on usein huoli terveydestä, ja moni miettii, voisivatko oireet johtua syövästä. Meidän tarkoituksemme on vähentää tätä huolta. Lääkärikeskus Pirsyyn voi kuitenkin tulla kuka tahansa erikoislääkärin vastaanotolle”, kertoo toiminnanjohtaja Anne Lindfors.

Syöpätauteihin liittyvän erityisosaamisen lisäksi Lääkärikeskus tarjoaa muitakin palveluja. Vastaanotolle voi varata ajan niin gynekologian, kirurgian (pienkirurgiset toimenpiteet), ihotautien kuin perinnöllisyyslääketieteenkin asioissa.

”Meille erikoislääkäripalveluiden tarjoamisessa on tärkeää, että asiakas pääsee hyvään hoitoon ilman jonoja ja lähetteitä”, Lindfors kertoo.

Myös sairaanhoitajat tarjoavat monipuolisia palveluja, kuten elintapaohjausta, neuvontaa ja rintaproteesin välitystä. Erikoislääkärien ja sairaanhoitajien lisäksi Lääkärikeskus Pirsyssä saa hyvinvointia ja toipumista tukevia terapiapalveluja, kuten fysioterapeutin, lymfaterapeutin ja psykoterapeutin palvelut.

 

Millä ja kenen asialla?

Lääkärikeskus Pirsy on yhteiskunnallinen yritys, ja hyvällä asialla pirkanmaalaisten hyväksi.

”Lääkärikeskus Pirsylle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki, jonka saajilta edellytetään vastuullisesti, läpinäkyvästi ja avoimesti toimimista sekä yhteiskunnallisen vastuun kantamista”, avaa Lindfors.

Lääkärikeskus Pirsyn tuotot käytetään Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen toimintaan eli syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä tukemiseen, syöpäriskin pienentämistä edistävään työhön ja tieteelliseen tutkimukseen. Yhdistys tarjoaa syöpään sairastuneiden ja läheisten tueksi erilaisia maksuttomia palveluja, kuten henkilökohtaisia keskusteluaikoja ammattilaisten kanssa, sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseja ja tukea töihin paluuseen liittyvissä asioissa. Ammattilaisten tarjoamaa tukea täydentää koulutettujen vapaaehtoisten tarjoama vertaistuki.

”Pirkanmaalla todetaan syöpä noin 10 henkilöllä joka päivä. Käyttämällä Lääkärikeskus Pirsyn palveluita asiakkaat voivat tukea Pirkanmaan alueen syöpäsairaita ja heidän läheisiään sekä auttaa edistämään syöpätutkimusta”, Lindfors muistuttaa.

Tehdään yhdessä hyvää!