Siirry suoraan sisältöön

Elämän loppuvaiheessa

Pirsyssä käynnistyi keväällä 2021 Elämän loppuvaiheessa olevien ja surevien tuen kehittämisprojekti, joka jatkuu vuoteen 2024 asti. Projektissa kartoitetaan parantumatonta syöpää sairastavien ja elämän loppuvaiheessa olevien tilanteita ja tuen tarpeita, myös läheisiltä. Lisäksi kartoitetaan surevien läheisten tilanteita ja tuen tarpeita. Kertyneen tiedon pohjalta muotoillaan asiantuntijapalveluita, jotka tarjoavat psykososiaalista tukea parantumattomasti syöpäsairaille ja läheisille. Asiantuntijapalveluita täydentämään kehitetään vapaaehtoistoimintaan perustuvaa saattohoidon tukihenkilötoimintaa.

Parantumatonta syöpää sairastavalle elämän loppuvaiheessa

Parantumatonta syöpää sairastava joutuu syövän edetessä luopumaan monista asioista ja lopulta jossain vaiheessa kohtaamaan kuoleman. Myös läheiset joutuvat sopeutumaan muutoksiin ja lopulta luopumaan rakkaasta ihmisestä. Oman elämän rajallisuuden ymmärtäminen voi aiheuttaa eksistentiaalista ahdistusta. Elämän loppuvaiheeseen liittyy myös monenlaisia käytännön asioiden järjestelyitä, jotka vaativat voimia.

On tärkeää, että voit elää elämääsi loppuun asti niin täydesti kuin se on mahdollista, sinulle tärkeät asiat, toiveet ja tarpeet huomioiden. Myös lasten huomioiminen on tärkeää.

Olemme tukenasi elämän rajallisuuden ja lähestyvän kuoleman herättämien ajatusten ja tunteiden kohtaamisessa. Tarvittaessa autamme sinua löytämään käytännön keinoja siihen, että jäljellä oleva aika olisi mahdollisimman merkityksellistä ja omien arvojesi mukaista. Opastamme myös esimerkiksi oman kotikunnan palveluiden piiriin.

 

Keskusteluajat

Asiantuntijamme ovat sinua varten. Maksuttomilla keskusteluajoilla pysähdymme yhdessä mieltä askarruttavien asioiden äärelle, mietimme keinoja arkipäivän selviytymiseen sekä tuemme jaksamista ja toivon ja löytymistä.

Lisätietoja ja ajanvaraus p. 03 2499 200

Voit varata ajan myös netin kautta. Siirry ajanvaraukseen tästä >>