Siirry suoraan sisältöön

Virkistys

Sairaus määrittää ja rytmittää usein myös sairastuneen läheisen arjen. Irtiotot ja hetken hengähdystauot ovat tärkeitä myös läheisen jaksamiselle. Järjestämme myös syöpään sairastuneen läheisille suunnattuja virkistystapahtumia.

Keskusteluajat

Syöpään sairastuminen herättää paljon huolta ja tunteita myös sairastuneen läheisillä. Älä jää yksin vaan ota yhteyttä matalalla kynnyksellä ja pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa yksin tai yhdessä syöpää sairastavan läheisesi kanssa.

Tukihenkilöt

Saman kokenut ymmärtää usein parhaiten. Parhaimmillaan vertaistuki tukee läheistä käsittelemään sairastumisen mukanaan tuomaa elämänmuutosta, omaa suhtautumista siihen sekä sopeutumaan tilanteeseen. Syöpään sairastuneen läheisenä voit saada tueksesi vertaistukihenkilön tai käydä keskusteluja yhdistyksen ylläpitämässä läheisten Facebook-ryhmässä.

Kurssit

Läheisten kurssit tarjoavat vertaistukea, mahdollisuuden jakaa kokemuksia ja löytää keinoja oman jaksamisen tueksi ammattilaisten ohjaamana.

Lapsiperheille

Lapsiperheessä vanhemman syöpä koskettaa kaikkia perheenjäseniä. Syöpä haastaa vanhemmuutta sekä perheen arkea. Äidin tai isän syöpään sairastuminen herättää huolta ja monenlaisia mietteitä myös lapsissa. Tukea tarjoavien palveluidemme tavoitteena on hyvinvoiva perhe syövästä huolimatta.

Sureville

Olemme surevien läheisten tukena syöpäsairaan kuoleman jälkeen. Saatamme läheisiä askel kerrallaan elämään ilman menehtynyttä ja autamme elämään surun kanssa. Sairastamiseen, omaishoitajuuteen, luopumiseen, saattohoitoon, kuolemaan ja suruun liittyvistä asioista ja kokemuksista on hyvä keskustella joko yksilövastaanotolla asiantuntijan luona tai samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Jos suru koskettaa lapsia, autamme lasten lähiaikuisia tukemaan heitä.