Vertaistuki läheiselle

Saman kokenut ymmärtää usein parhaiten. Parhaimmillaan vertaistuki tukee läheistä käsittelemään sairastumisen mukanaan tuomaa elämänmuutosta, omaa suhtautumista siihen sekä sopeutumaan tilanteeseen. Syöpään sairastuneen läheisenä voit saada tueksesi vertaistukihenkilön tai käydä keskusteluja yhdistyksen ylläpitämässä läheisten Facebook-ryhmässä.

13.3.2020 Koronavirus vaikuttaa Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen toimintaan, lue päivittyvä verkkotiedote täältä >>

• Vertaistukihenkilöt eivät tapaa kasvotusten tuettaviaan

Vertaistukihenkilöt läheisille

Yhdistyksen kouluttamat vapaaehtoiset vertaistukihenkilöt

• ovat omakohtaisesti kokeneet millaista on olla läheisenä syöpään sairastuneen rinnalla
  • jakavat kokemustasi, kuuntelevat ja antaa tukea, ymmärrystä ja kannustusta sairauden aiheuttamassa elämänmuutoksessa
  • voivat keskustella kanssasi puhelimessa tai tavata kasvotusten.
  • ovat sitoutuneet vaitiolovelvollisuuteen, myös tukisuhteen päätyttyä.

Lisätietoja ja vertaistukihenkilöpyynnöt:

Lähetä vertaistukihenkilöpyyntö tästä >>

tai ota yhteyttä Taru Latvala, puh. 050 3270 367, taru.latvala@pirsy.fi

Myös syöpään sairastuneille on vertaistukihenkilöitä >>

Pirsyn Rinnallakulkijat -FB ryhmä

Pirkanmaalla asuville syöpään sairastuneiden läheisten oma vertaistuellinen keskustelupaikka.

Liittyminen ja ylläpito

Pirsyn Facebook-ryhmiä ylläpitävät yhdistyksen työntekijät, jotka hyväksyvät jokaisen jäsenen ryhmään erikseen. Vain ryhmän kohderyhmään kuuluvat henkilöt hyväksytään ryhmään. Ryhmän jäseneksi hyväksymisen jälkeen saat liittymislinkin sähköpostiisi. Ryhmä on salainen eli ryhmä ja sen jäsenet eivät näy julkisesti Facebookissa.

Lähetä liittymispyyntö sähköpostitse: taru.latvala@pirsy.fi