Siirry suoraan sisältöön

Keskusteluajat

Syöpään sairastuminen herättää paljon kysymyksiä ja huolta sairastuneelle. Onpa sairastuminen sinulle ensimmäinen kerta, syöpä uusinut tai olo tuntuu tyhjältä hoitojen jälkeen, älä jää yksin vaan tule keskustelemaan ammattilaisen kanssa.
Oletpa sairastunut tai läheinen, voit varata keskusteluajan vastaanotolle tai Teams-videopuheluna.

Tietopäivät

Syöpä tuo mukanaan monenlaisia uusia asioita ja herättää kysymyksiä niin sairaudesta, hoidoista, sairauden vaikutuksista kuin palveluistakin. Luotettavaa asiantuntijatietoa syövästä saat yhdistyksen tietopäivistä ja Taysin ensitietotilaisuuksista.

Rintaproteesi

Välitämme rintaproteeseja naisille, joiden rinta on syövän takia leikattu joko osittain tai kokonaan. Kauttamme voit myös uusia rintaproteesin.

Vertaistuki

Vertaistukitoiminnan tavoitteena on syöpään sairastuneen ja hänen läheisensä voimavarojen tukeminen silloin, kun syöpä on osa arkea. Parhaimmillaan vertaistuki tukee sairastunutta ja läheistä käsittelemään sairastumista, omaa suhtautumistaan siihen sekä tuo iloa ja virkistystä. Vertaistukitoiminta täydentää asiantuntijoiden tarjoamaa tukea.

Kurssit

Ammattilaisten ohjaamat vertaistuelliset kurssit tukevat syövästä toipumista ja kuntoutumista.

Liikunta

Syöpään sairastumisen jälkeen monia askarruttaa, millainen liikunta on sopivaa. Toipuminen ja voimien vahvistuminen tapahtuvat jokaisen kohdalla omaa tahtia. Tärkeintä on itseään kuunnellen kokeilla ja löytää itselle sopivia liikkumisen tapoja, jotka tuovat hyvää mieltä ja vahvistavat oloa pikkuhiljaa.

Työelämäpalvelut

Työssä jatkaminen tai töihin tai opintoihin palaaminen voi olla syöpään sairastumisen jälkeen hankalaa, ja oma työkyky voi mietityttää. Työelämäpalvelussa saat asiantuntijan apua oman tilanteesi kartoitukseen ja suunnitelmien tekemiseen.

Virkistys

Hoitojen ja kuntoutumisen lisäksi pienet irtiotot ja tauot sairastumisen sanelemasta arjesta ovat tärkeitä voimien keräämisen kannalta. Virkistystoimintamme on suunnattu syöpään sairastuneille ja läheisille. Järjestämme muun muassa tapahtumia ja retkiä. Lisäksi Tampereen Kylpylässä ja Kuusamon Pulkkajärvellä on haettavissa täysin varusteltu huoneisto omaehtoiseen lomailuun.

Parantumatonta syöpää sairastavalle

Vaikka kaikkia syöpiä ei pystytä parantamaan, syöpähoitojen kehittyessä yhä useampi elää hyvää arkea syövän kanssa. Parantumaton tai krooninen syöpä jarruttavine hoitoineen ja kontrollikäynteineen tuo mukanaan epätietoisuuden ja toivon vaihtelua. Monilla myös vointi ja jaksaminen vaihtelevat hoitosyklin mukaan. On tärkeää, että syövän kanssa voit elää mahdollisimman oman näköistäsi arkea, jossa on riittävästi iloa ja voimaa tuovia sekä itsellesi merkityksellisiä asioita.