Siirry suoraan sisältöön

Keskusteluajat

Syöpään sairastuminen herättää paljon kysymyksiä ja huolta sekä sairastuneelle että läheiselle. Omasta tilanteesta ja jaksamisesta on hyvä keskustella yhdistyksen asiantuntijoiden kanssa jo siinä vaiheessa, kun sinulla epäillään syöpää tai se on juuri todettu, hoitojen aikana tai niiden jälkeen. Tuemme myös parantumatonta syöpää sairastavia.

Tietopäivät

Syöpä tuo mukanaan monenlaisia uusia asioita ja herättää kysymyksiä niin sairaudesta, hoidoista, sairauden vaikutuksista kuin palveluistakin.

Rintaproteesi

Välitämme rintaproteeseja naisille, joiden rinta on syövän takia leikattu joko osittain tai kokonaan. Kauttamme voit myös uusia rintaproteesin.

Kurssit

Haluamme, että jokainen syöpään sairastunut ja läheinen saa omaan tilanteeseensa sopivaa tukea. Kurssit tarjoavat kokonaisvaltaisesti toipumisen ja jaksamisen tueksi asiantuntijatietoa sekä vertaistuellisia keskusteluita.

Vertaistuki

Parhaimmillaan vertaistuki tukee sairastunutta ja läheistä käsittelemään sairastumista, omaa suhtautumistaan siihen sekä tuo iloa ja virkistystä. Vertaistukitoiminta täydentää asiantuntijoiden tarjoamaa tukea.

Liikunta

Sairastumisen jälkeen monia askarruttaa, millainen liikunta on sopivaa. Syövästä toipuminen ja voimien vahvistuminen tapahtuvat jokaisen kohdalla omaa tahtia ja vähitellen.

Työelämä- ja opiskelupalvelut

Työhön, opiskeluihin ja ammattiin liittyvät asiat voivat mietityttää jo syöpähoitojen aikana. Moni syöpään sairastunut pohtii, kuinka pystyy palaamaan työelämään, mistä löytää töitä, kertoako tai miten kertoa syövästä tai millaiseen työhön voimat riittävät syöpähoitojen jälkeen. Joskus vakava sairastuminen muuttaa omia arvoja eikä aiempi uravalinta tunnukaan enää oikealta. Parantumatonta syöpää sairastava voi pohtia pitkin matkaa, miten jaksaa työssä tai milloin on sopiva hetki jäädä pois työelämästä.

Virkistys

Hoitojen ja kuntoutumisen lisäksi pienet irtiotot ja tauot sairastumisen sanelemasta arjesta ovat tärkeitä voimien keräämisen kannalta. Virkistystoimintamme on suunnattu syöpään sairastuneille ja läheisille. Järjestämme muun muassa tapahtumia ja retkiä. Lisäksi Kuusamon Pulkkajärvellä, Tampereen Kylpylässä ja Turun Caribiassa on haettavissa täysin varusteltu huoneisto omaehtoiseen lomailuun.

Parantumatonta syöpää sairastavalle

Vaikka kaikkia syöpiä ei pystytä parantamaan, syöpähoitojen kehittyessä yhä useampi elää hyvää arkea syövän kanssa. Parantumaton tai krooninen syöpä jarruttavine hoitoineen ja kontrollikäynteineen tuo mukanaan epätietoisuuden ja toivon vaihtelua. Monilla myös vointi ja jaksaminen vaihtelevat hoitosyklin mukaan. On tärkeää, että syövän kanssa voit elää mahdollisimman oman näköistäsi arkea, jossa on riittävästi iloa ja voimaa tuovia sekä itsellesi merkityksellisiä asioita.