Siirry suoraan sisältöön

Keskusteluajat

Syöpään sairastuminen herättää paljon kysymyksiä ja huolta sairastuneelle. Onpa sairastuminen sinulle ensimmäinen kerta, syöpä uusinut tai olo tuntuu tyhjältä hoitojen jälkeen, älä jää yksin vaan tule keskustelemaan ammattilaisen kanssa. Oletpa sairastunut tai läheinen, voit varata keskusteluajan vastaanotolle tai Teams-videopuheluna.

 

Syöpään sairastumisen jälkeen monia auttaa tapahtuneesta ja siihen liittyvistä kokemuksista puhuminen. Älä jää yksin vaan ota yhteyttä matalalla kynnyksellä ja pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa yksin tai yhdessä läheisen kanssa

Keskusteluajat ovat maksuttomia ja ne toteutetaan vastaanotolla kasvotusten. Jos vastaanotolle tuleminen ei ole sinulle vointisi vuoksi mahdollista, puhelimitse tai Teams-videotapaamisena. Opastamme tarvittaessa Teamsin käyttöön.

Jos tapaat työntekijämme mieluummin kotonasi, keskusteluajat ja palveluohjaus voidaan toteuttaa toiveesi mukaan myös kotikäyntinä. Kotikäynnit ovat maksuttomia. Kotikäynneillä ei tehdä kodin askareita, sairaanhoidollisia toimenpiteitä eikä luomitarkastuksia. 

Keskusteluajat asiantuntijoidemme kanssa eivät korvaa syöpähoidoista vastaavan tahon antamaa neuvontaa, tutkimusta tai hoitoa, eivätkä poissulje muita palveluita vaan täydentävät niitä. Huomioithan, ettei yhdistyksen asiantuntijoilla ole käytössään aiempia terveystietojasi. Heidän antamansa vastaukset perustuvat keskustelussa esille tulleisiin asioihin.

Tarvittaessa löydät kauttamme psykoterapeuttista tukea.

Näin liityt Teams-videotapaamiseen ohje (pdf) >>

Tärkeää tietää keskusteluajoista Teams-videoyhteydellä (pdf) >>

 

Ajanvaraus

Voit varata keskusteluajan netin kautta. Siirry ajanvaraukseen tästä  >>

Ajan voit varata myös puhelimitse 03 2499 200.

 

Akuutit kriisikeskusteluajat

Heti syöpädiagnoosin saamisen tai muun syöpään liittyvän järkyttävän uutisen jälkeen moni kokee tarvetta saada puhua tilanteesta. Kiireellisen ajan pyrimme järjestämään samalle tai seuraavalle arkipäivälle.

Ajan voit varata puhelimitse 03 2499 200.

 

Lapset puheeksi -keskusteluaika

Kuinka tukea lasta kun vanhempi sairastaa syöpää? Lapset puheeksi -menetelmä perustuu tutkittuun tietoon ja sen avulla voidaan tukea lapsen kehitystä ja hyvinvointia, kun vanhempi sairastaa syöpää. Keskustelussa vanhempi saa miettiä työntekijän kanssa yhdessä omaa vanhemmuuttaan ja kuinka arki saadaan järjestettyä mahdollisimman hyvin lasta tukevaksi.

Lue lisää lapset puheeksi -keskusteluista ja varaa aika >>

 

Suunta eteenpäin -yksilöohjaus

Suunta eteenpäin  -yksilöohjauksessa saat yksilöllistä tukea kuntoutumiseen ja terveyden edistämiseen, sekä arjen voimavarojen tunnistamiseen syöpähoitojen päätyttyä tai sairastaessasi parantumatonta syöpää. Kokonaisvaltaiseen tilanteen kartoittamiseen ja tavoitteelliseen suunnitelmaan perustuvassa valmennuksellisessa palvelussa saat tarpeitasi vastaavan tuen muutoksen saavuttamiseen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Yksilöohjauksessa saat oman työntekijän, joka on rinnallasi koko polun ajan.

Palvelun kesto on noin 6-12 kk. Voit olla ohjauksen asiakkaana samanaikaisesti, kun saat palveluita muilta tahoilta, esim. terveyskeskuksesta tai työterveydestä. Palvelu ei korvaa julkisia palveluja, vaan täydentää niitä.

Yksilöohjaus on maksutonta, eikä siihen tarvita lähetettä. Voit varata ajan syöpähoitojesi päätyttyä tai jos sairastat parantumatonta syöpää, voit varata ajan milloin tahansa.

Voit varata ajan netin kautta. Siirry ajanvaraukseen tästä  >>

Ajan voit varata myös puhelimitse 03 2499 200.

 

Tapaa meidät Taysissa

Sairaalakäyntisi ohella voit poiketa lyhyeen keskusteluhetkeen, mikäli oma tai läheisen syöpään sairastuminen ja siihen liittyvät asiat askarruttavat. Tarvittaessa voimme tehdä ajanvarauksen maksuttomalle keskusteluvastaanotolle. Samalla kerromme myös muista palveluistamme, joista voisi olla sinulle hyötyä.

Pirsyn työntekijä on tavattavissa Tays Radiuksen aulatilassa:

ke 6.9., 27.9., 18.10., 8.11., 29.11. ja 13.12.2023 klo 9.00-12.00

Tays Radius, Sädetie 6, 2. krs, Tampere

 

Voit myös poiketa juttusille Taysin OLKA-pisteelle. Tarvitsetpa tietoa palveluista, keskusteluaikaa ammattilaisen kanssa tai vertaistukea, me ohjaamme sinulle sopivien palveluiden pariin.

Pirsyn väkeä on tavattavissa OLKA-pisteellä kerran kuukaudessa:

ti 8.8., ti 12.9., ma 16.10., ti 21.11. ja ti 12.12.2023 klo 9.00-12.00

Tays, Elämänaukio Kuntokatu 2, Tampere

OLKA-pisteen löydät kulkemalla pääovista sisään ja käytävää pitkin kohti vanhaa pääaulaa. OLKA-piste on lasiovien jälkeen vasemmalla.