Siirry suoraan sisältöön

Keskusteluajat

Syöpään sairastuminen herättää paljon kysymyksiä ja huolta sairastuneelle. Onpa sairastuminen sinulle ensimmäinen kerta, syöpä uusinut tai olo tuntuu tyhjältä hoitojen jälkeen, älä jää yksin vaan tule keskustelemaan ammattilaisen kanssa. Oletpa sairastunut tai läheinen, voit varata keskusteluajan vastaanotolle tai Teams-videopuheluna.

 

Syöpään sairastumisen jälkeen monia auttaa tapahtuneesta ja siihen liittyvistä kokemuksista puhuminen. Älä jää yksin vaan ota yhteyttä matalalla kynnyksellä ja pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa yksin tai yhdessä läheisen kanssa

Keskusteluajat ovat maksuttomia ja ne toteutetaan vastaanotolla kasvotusten. Jos vastaanotolle tuleminen ei ole sinulle vointisi vuoksi mahdollista, voidaan keskustelut toteuttaa myös kotikäynnillä, puhelimitse tai Teams-videotapaamisena. Opastamme tarvittaessa Teamsin käyttöön.

Keskusteluajat asiantuntijoidemme kanssa eivät korvaa syöpähoidoista vastaavan tahon antamaa neuvontaa, tutkimusta tai hoitoa, eivätkä poissulje muita palveluita vaan täydentävät niitä. Huomioithan, ettei yhdistyksen asiantuntijoilla ole käytössään aiempia terveystietojasi. Heidän antamansa vastaukset perustuvat keskustelussa esille tulleisiin asioihin.

Tarvittaessa löydät kauttamme psykoterapeuttista tukea.

Näin liityt Teams-videotapaamiseen ohje (pdf) >>

Tärkeää tietää keskusteluajoista Teams-videoyhteydellä (pdf) >>

 

Ajanvaraus

Voit varata keskusteluajan netin kautta. Siirry ajanvaraukseen tästä  >>

Ajan voit varata myös puhelimitse 03 2499 200.

 

Kiireelliset keskusteluajat

Heti syöpädiagnoosin saamisen tai muun syöpään liittyvän järkyttävän uutisen jälkeen moni kokee tarvetta saada puhua tilanteesta. Kiireellisen ajan pyrimme järjestämään samalle tai seuraavalle arkipäivälle.

Ajan voit varata puhelimitse 03 2499 200.

 

Teemme myös kotikäyntejä

Jos tapaat työntekijämme mieluummin kotonasi, keskusteluajat ja palveluohjaus voidaan toteuttaa toiveesi mukaan myös kotikäyntinä. Kotikäynnit ovat maksuttomia. Kotikäynneillä ei tehdä kodin askareita, sairaanhoidollisia toimenpiteitä eikä luomitarkastuksia. Kysy lisätietoja ajanvarauksen yhteydessä.

Lisätietoja ja ajanvaraus puhelimitse 03 2499 200

 

Keskusteluajat parantumattomasti syöpäsairaille ja läheisille

Palliatiivisesta hoidosta puhutaan, kun syöpä ei ole enää parannettavissa ja hoidot tähtäävät syöpäsairaan oireiden ja kipujen lievittämiseen. Jos koet tarvitsevasi tukea palliatiivisen hoidon tai erityisesti läheisen saattohoidon aikana, yksilövastaanotolla on mahdollisuus keskustella  tilanteesta ja omista kokemuksista asiantuntijan kanssa.

Voit varata ajan netin kautta. Siirry ajanvaraukseen tästä  >>

Ajan voit varata myös puhelimitse 03 2499 200.

Maksuttomat keskusteluajat ovat myös läheisiä varten >>

 

Henkilökohtainen palveluohjaus

Autamme sinua löytämään Syöpäjärjestöjen ja esimerkiksi kotikuntasi tarjonnasta sinulle sopivia palveluita jaksamisesi tueksi. Palveluohjaus voidaan toteuttaa vastaanotolla tai Teams-videotapaamisena. Opastamme tarvittaessa Teamsin käyttöön.

Voit varata ajan netin kautta. Siirry ajanvaraukseen tästä  >>

Ajan voit varata myös puhelimitse 03 2499 200.

 

Lapset puheeksi -keskusteluaika

Kuinka tukea lasta kun vanhempi sairastaa syöpää? Lapset puheeksi -menetelmä perustuu tutkittuun tietoon ja sen avulla voidaan tukea lapsen kehitystä ja hyvinvointia, kun vanhempi sairastaa syöpää. Keskustelussa vanhempi saa miettiä työntekijän kanssa yhdessä omaa vanhemmuuttaan ja kuinka arki saadaan järjestettyä mahdollisimman hyvin lasta tukevaksi.

Lue lisää lapset puheeksi -keskusteluista ja varaa aika >>

 

Chat

Chatin (www.pirsy.fi) kautta voit kysyä yhdistyksen sairaanhoitajalta yleisluontoisia neuvoja syöpäsairauksiin ja terveyteen ja yhdistyksen palveluihin liittyvissä asioissa. Chatissa ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi tehdä tai muuttaa ajanvarauksia. Chatin ollessa suljettu, viestit ohjautuvat hoitajan sähköpostiin.

 

Lähellä sinua Radiuksessa

Sairaalakäyntisi ohella voit poiketa lyhyeen keskusteluhetkeen, mikäli oma tai läheisen syöpään sairastuminen ja siihen liittyvät asiat askarruttavat. Tarvittaessa voimme tehdä ajanvarauksen maksuttomalle keskusteluvastaanotolle. Samalla kerromme myös muista palveluistamme, joista voisi olla sinulle hyötyä.

Pirsyn työntekijä on tavattavissa Taysin Radiuksessa 2. kerroksen aulassa:

ke 11.1, 1.2., 15.2., 8.3., 22.3., 12.4., 26.4., 10.5. ja 31.5.2023 klo 9.00-12.00

Tays Radius, Sädetie 6, 2. krs, Tampere

 

Taysin OLKA-piste

Poikkea juttusille Taysin OLKA-pisteelle, kun oma tai läheisen syöpään sairastuminen ja siihen liittyvät asiat askarruttavat. Tarvitsetpa tietoa palveluista, keskusteluaikaa ammattilaisen kanssa tai vertaistukea, me ohjaamme sinulle sopivien palveluiden pariin.

Pirsyn väkeä on tavattavissa OLKA-pisteellä kerran kuukaudessa:

ti 24.1., 21.2., 21.3., 18.4. ja 16.5.2023 klo 9.00-12.00

Tays, Elämänaukio Kuntokatu 2, Tampere

OLKA-pisteen löydät kulkemalla pääovista sisään ja käytävää pitkin kohti vanhaa pääaulaa. OLKA-piste on lasiovien jälkeen vasemmalla.

 

Auttavat puhelimet

 

Lääkärikeskus Pirsyn erikoislääkäreiden vastaanotot

Tarvitsetko erikoislääkärin palveluita syöpätauteihin, ihotauteihin tai vaikkapa naistentauteihin liittyen? Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen ylläpitämässä Lääkärikeskus Pirsyssä sinua palvelevat kokeneet erikoislääkärit ja muut asiantuntijat. Lääkärikeskuksen palvelut ovat maksullisia. Siirry tästä Lääkärikeskuksen sivustolle >>