Liikunta

Syöpään sairastumisen jälkeen monia askarruttaa, millainen liikunta on sopivaa. Toipuminen ja voimien vahvistuminen tapahtuvat jokaisen kohdalla omaa tahtia. Tärkeintä on itseään kuunnellen kokeilla ja löytää itselle sopivia liikkumisen tapoja, jotka tuovat hyvää mieltä ja vahvistavat oloa pikkuhiljaa. Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen liikuntapalvelut tukevat sairaudesta toipumista ja kuntoutumista.

Koronavirus vaikuttaa Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen toimintaan, lue päivittyvä verkkotiedote täältä >>

Huomioithan, että kuntosalille, liikuntaneuvontaan tai ryhmiin voit tulla vain terveenä. Jos sinulla tai samassa taloudessa asuvalla on flunssan kaltaisia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli), osallistuminen pitää perua p. 03 2499 200.

Henkilökohtainen liikuntaneuvonta

Kun haluat ohjausta sinulle sopiviin ja kuntoutumista tukeviin liikkumisen tapoihin sairauden toteamisen jälkeen, hoitojen aikana tai kroonisessa syöpäsairaudessa, varaa aika maksuttomaan henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan. Fysioterapeuttimme tekee kanssasi henkilökohtaisen liikunta- suunnitelman, jota voit turvallisesti toteuttaa arjessasi.

Lisätietoja ja ajanvaraus:
toimisto p. 03 2499 200

Voimia kuntoutumiseen -liikunnan verkkokurssi

Fyysinen aktiivisuus syövän hoitojen aikana on turvallista, se parantaa fyysistä toimintakykyä, vähentää uupumusta ja vaikuttaa monin tavoin elämänlaatua kohentavasti.  Liikuntasuositukset syövän sairastaneille ovat pääsääntöisesti samat kuin suositukset terveille henkilöille syövän ehkäisyn näkökulmasta. Säännöllinen voimaharjoittelu tekee lihaksista vahvempia ja kestävämpiä, mikä auttaa kehoa jaksamaan paremmin jokapäiväisiä kuormituksia ja mahdollistaa itsenäistä liikkumista.

Kurssi koostuu fysioterapeutin ohjaamasta viidestä videosta, joiden harjoitukset on suunnattu syöpään sairastuneille. Voit osallistua oman vointisi mukaan juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Videoiden harjoitteista on esitetty useampi eri vaihtoehto, joista voit itse valita parhaiten omaa kuntoasi vastaavan harjoitteen.  Kaikki liikkeet on mahdollista suorittaa joko oman kehon painolla tai lisäpainoa avuksi käyttäen. Jos sinulla on käytössäsi kompressiotuote, kuten hiha tai sukka, käytä sitä harjoitteiden ajan.  Valitse itsellesi tila missä pystyt liikkumaan ilman esteitä. Käytä lattialla jumppamattoa tai muuta alustaa mikä ei karkaa alta pois.

Kurssin sisällöt ovat syöpätauteihin ja syöpäpotilaan kuntoutumiseen perehtyneiden ammattilaisten laatimia. Tarvittaessa varmista harjoitteiden sopivuus sinua hoitavalta lääkäriltä tai fysioterapeutilta.

Kurssin videot julkaistaan yhdistyksen YouTube-kanavalla seuraavasti:

1. video: Voimaharjoittelua alavartalolle 27.2.2021
2.video: Voimaharjoittelua keskivartalolle 6.3.2021
3.video: Voimaharjoittelua ylävartalolle 13.3.2021
4.video: Liikkuvuus ja kehotietoisuus 20.3.2021
5.video: Rentoutuminen 27.3.2021

Siirry katsomaan videoita tästä (YouTube) >>

Kuntouttava ryhmäliikunta on suunnattu ensisijaisesti enintään 2 vuotta sitten syöpään sairastuneille tai kroonisesti syöpäsairaille.

Kuntouttavat liikuntaryhmät

Jooga siirtyy alkamaan 2.3.2021!

Joogaohjaajan opastamana opit lempeitä jooga- ja hengitysharjoituksia ja rentoutumista. Ryhmään osallistuminen ei vaadi kovaa kuntoa tai notkeutta, vaan joogan voi aloittaa juuri sellaisena kuin on. Joogaohjaajana toimii Martti Mäkinen.

Ryhmään otetaan kuusi osallistujaa hakemusten perusteella. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kymmenen kertaa:

ti 2.2.-6.4.2021 klo 18.00-19.00

ti 2.3.-4.5.2021 klo 18.00-19.00

Liikuntatila Onkosportti, Hämeenkatu 5 A ,7. krs., Tampere

Hinta: 50 euroa
Ensikertalaisen etu -10%

Tutustu ryhmätapaamisia koskevaan korona-ajan ohjeeseemme >>

Lisätiedot ja hakemukset viimeistään 11.2.2021:
Täytä sähköinen hakemus tästä >> tai p. 03 2499 200.

Yleinen liikuntavuoro

Yhdistyksen liikuntatila kuntosalilaitteineen ja liikuntavälineineen on käytettävissä omatoimiseen kuntoiluun. Tarvittaessa rajoitamme liikuntatilassa yhtäaikaa olevien henkilöiden määrää.

11.1.-31.5.2021
ma-to klo 8.00-16.00,
pe klo 8.00-14.00

Poikkeukset liikuntavuoroissa:

1.4. 8.00-12.00
2.4. suljettu
5.4. suljettu
12.5. 8.00-12.00
13.5. suljettu

Fysioterapeutin opastus liikuntatilan laitteiden käyttöön:

ke 13.1., 27.1., 10.2., 10.3., 24.3., 7.4., 21.4., 5.5. ja 26.5.2021 klo 14.00-15.00
Liikuntatila Onkosportti, Hämeenkatu 5 A, 7. krs, Tampere