Siirry suoraan sisältöön

Työelämäpalvelut

Työssä jatkaminen tai töihin tai opintoihin palaaminen voi olla syöpään sairastumisen jälkeen hankalaa, ja oma työkyky voi mietityttää. Työelämäpalvelussa saat asiantuntijan apua oman tilanteesi kartoitukseen ja suunnitelmien tekemiseen.

 

Työ on monella tavalla merkityksellistä. Se tarjoaa toimeentulon omaan arkeen, mutta myös yhteisön johon kuulua. Sairastuminen voi herättää monia kysymyksiä ja huolta työssä jatkamisen mahdollisuuksiin liittyen. Miten oma työkyky palautuu, mistä löytää töitä jos on työtön, täytyykö syövästä kertoa työhaastattelussa ja miten jaksan työssäni syöpähoitojen jälkeen.

Työelämäpalvelussa tilannettasi voidaan kartoittaa yhdessä. Saat tarvittaessa esimerkiksi ohjausta kuntoutukseen hakeutumiseen ja hakemuslomakkeiden täyttämiseen, apua työterveysneuvotteluun valmistautumiseen tai ansioluettelon päivittämiseen työnhakua varten.

 

Yksilöohjaus

Jos kaipaat tukea ja tsemppiä työhön palaamiseen tai pohdit uusia uravaihtoehtoja työkyvyn muututtua syövän jälkeen, varaa aika yksilöohjaukseen. Yksilöohjaus on maksutonta ja siihen pääsee ilman lähetettä.

Varaa aika:
Voit varata ajan netin kautta. Siirry ajanvaraukseen tästä >> tai p. 050 4775 165 tai tuuli.mahonen@pirsy.fi

 

Tauon paikka -työelämäryhmä

Työelämäryhmä on tarkoitettu työikäisille syöpädiagnoosin saaneille. Voit osallistua ryhmään olitpa työssä oleva, työtön tai opiskelija.

Ryhmän tavoitteena on tukea työssä jaksamista lisäämällä henkilökohtaisia voimavaroja. Ryhmässä käsiteltäviä teemoja ovat mm. oma (työ-) hyvinvointi, ilmenneet ongelmat, tunteet ja pelot, voimavarojen tunnistaminen ja palautumiskeinojen vahvistaminen. Pääset myös jakamaan kokemuksiasi vertaisten kesken. Ryhmän ohjaa yhdistyksen kuntoutuksen asiantuntija.

Maksuton ryhmä kokoontuu viikon välein, kuusi kertaa:

ma 20.2.-27.3.2023 klo 16.30-18.00
Kokoustila Koskenparras, Pellavatehtaankatu 12, Tampere

Huom! Ilmoittautumisaika 2.1.-10.2.2023.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: kuntoutuksen asiantuntija Tuuli Mähönen p. 050 4775 165 | tuuli.mahonen@pirsy.fi

Ilmoittautumisen yhteydessä tilanteesi kartoitetaan lyhyesti puhelimitse

 

Tauon paikka -työelämäkahvila

Tauon paikka -työelämäkahvila on hengähdystauko vertaisten parissa työikäisille syöpään sairastuneille. Tauon paikka tarjoaa mahdollisuuden jakaa työelämään ja työhön paluuseen liittyviä haasteita ja hyviä vinkkejä toisten saman kokeneiden kanssa. Voit tulla piipahtamaan Tauon paikkaan töiden jälkeen ennen kotiin menoa tai vaikka jo sairauslomasi aikana kotoa käsin. Voit olla paikalla itsellesi sopivan ajan. Tapaamisessa on mukana yhdistyksen kuntoutuksen asiantuntija. Kahvila on maksuton, ei ennakkoilmoittautumista.

Huom. 6.2. työelämäkahvila on peruttu

ma 16.1., 6.2., 6.3., 17.4. ja 15.5.2023 klo 16.30-18.00
Koskenparras, Pellavatehtaankatu 12, Tampere

 

 

Hyödyllisiä linkkejä