Tietopäivät

Syöpä tuo mukanaan monenlaisia uusia asioita ja herättää kysymyksiä niin sairaudesta, hoidoista, sairauden vaikutuksista kuin palveluistakin. Luotettavaa asiantuntijatietoa syövästä saat yhdistyksen tietopäivistä ja Taysin ensitietotilaisuuksista. Syksyllä myös kaksi Teemaluentoa sairastuneille ja läheisille Teams -sovelluksella.

Koronavirus vaikuttaa Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen toimintaan, lue päivittyvä verkkotiedote täältä >>

Huomioithan, että voit osallistua tietopäiviin vain terveenä. Jos sinulla tai samassa taloudessa asuvalla on flunssan kaltaisia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli), osallistuminen pitää perua p. 03 2499 200.

Tietopäivät äskettäin rintasyöpään sairastuneille

Äskettäin rintasyöpään sairastuneille suunnatussa maksuttomassa tietopäivässä saat monipuolista tietoa rintasyövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Päivän ohjelmassa on asiantuntijaluentoja ja mahdollisuus vertaistuelliselle keskustelulle. Aikaa on varattu myös kysymyksille.

Syksyn ensimmäinen tietopäivä syyskuussa järjestetään verkkotapaamisena Teams -sovelluksella ja toinen tietopäivä joulukuussa tapaamisena kasvokkain. Opastamme tarvittaessa Teamsin käyttöön.

ke 8.9.2021 klo 12.00-16.15

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään 25.8.2021
Ilmoittaudu sähköisesti tästä >> tai p. 03 2499 200. Linkki tietopäivään lähetetään ilmoittautuneille.

ke 1.12.2021 klo 12.00-16.15
Hatanpään kantasairaala, T-siipi, 3. kerros, neuvotteluhuone 1

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään 17.11.2021
Ilmoittaudu sähköisesti tästä >> tai p. 03 2499 200

Tietopäivä eturauhassyöpään sairastuneelle ja  läheiselle

Maksuttomaan tietopäivään voi osallistua myös läheisen kanssa. Päivän ohjelmassa on asiantuntijaluentoja ja mahdollisuus vertaistuelliselle keskustelulle.

ma 4.10.2021 klo 11.30-16.00
Tays Kantasairaala Palvelutalo, Kokoustila 1, Kuntokatu 2, Tampere

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään 29.9.2021
Ilmoittautuminen sähköisesti tästä>>  tai p. 03 2499 200

Yhteistyössä:

Teemaluennot (Teams)

Teemaluennot Teamsin välityksellä on suunnattu syöpään sairastuneille ja läheisille. Opastamme tarvittaessa Teamsin käyttöön. Linkki luentoon lähetetään ilmoittautuneille.

Syöpä ja taloudellinen tilanne

Syöpään sairastuminen voi heikentää potilaan ja hänen perheensä taloudellista tilannetta. Jo sairauden alkuvaiheessa on hyvä hahmottaa, että erilaisten maksujen, etuuksien ja korvausten saaminen vaatii syöpäpotilaalta omaa aktiivisuutta.

to 2.9.2021 klo 16.00-17.00

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään 31.8.2021:
Ilmoittaudu sähköisesti tästä>>  tai p. 03 2499 200

Sairastumisen kriisi

Tieto vakavasta sairaudesta pysäyttää, pelottaa ja ahdistaa. Syöpään sairastuminen aiheuttaa usein kriisin, ja jokainen ihminen kokee sairastumisen omalla tavallaan.

to 7.10.2021 klo 16.00-17.00

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään 5.10.2021:
Ilmoittautudu sähköisesti tästä>>  tai p. 03 2499 200

Taysin ensitietotilaisuudet

Ensitietotilaisuus on tarkoitettu syöpään äskettäin sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen. Tilaisuudessa saat ajankohtaista tietoa eri asiantuntijoilta sekä uusia näkökulmia sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa. Ohjelmassa on myös Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitajan ja kokemustoimijan puheenvuorot. Ensitietopäivän aikana on mahdollisuus myös keskusteluun ja ajatusten vaihtamiseen. 15.11. tilaisuus on suunnattu vain työikäisille.

ma 16.8., 13.9., 11.10. ja 15.11.2021  klo 12.00-15.00
Finn-Medi 5, Biokatu 12, 1. kerros, iso neuvotteluhuone.

Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta:
p. 03 3116 9499 tai jani.touronen@pshp.fi

Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä sairastuneen syntymäaika sekä osallistujien mahdolliset erityisruokavaliot tarjoilua varten. Osallistuminen etäyhteydellä on mahdollista, lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoja ja mahdolliset poikkeukset >>

Potilasoppaat

Suomen Syöpäpotilaat julkaisee potilasoppaita eri aiheista. Oppaiden avulla tuetaan syöpäpotilaita ja heidän läheisiään tarjoamalla ajankohtaista, asiallista ja ymmärrettävää tietoa. Osa oppaista käsittelee jotain tiettyä syöpää, osa keskittyy syövän ja sen hoidon aiheuttamiin erityiskysymyksiin.

Potilasoppaat (pdf) löydät täältä >>