Tietopäivät

Syöpä tuo mukanaan monenlaisia uusia asioita ja herättää kysymyksiä niin sairaudesta, hoidoista, sairauden vaikutuksista kuin palveluistakin. Luotettavaa asiantuntijatietoa syövästä saat yhdistyksen tietopäivistä ja Taysin ensitietotilaisuuksista. Syksyllä myös kaksi Teemaluentoa sairastuneille ja läheisille Teams -sovelluksella.

Koronavirus vaikuttaa Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen toimintaan, lue päivittyvä verkkotiedote täältä >>

Huomioithan, että voit osallistua tietopäiviin vain terveenä. Jos sinulla tai samassa taloudessa asuvalla on flunssan kaltaisia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli), osallistuminen pitää perua p. 03 2499 200.

Tietopäivät äskettäin rintasyöpään sairastuneille

Äskettäin rintasyöpään sairastuneiden tietopäivässä saat monipuolista tietoa rintasyövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja ja mahdollisuus myös vertaistuelliselle keskustelulle sekä kysymyksille. Tietopäivä on maksuton.

ke 23.2.2022 klo 12.00-16.15

Tays, Elämänaukio Kuntokatu 2, Palvelutalon kokoustila, Tampere

Lisätietoja ja ilmoittautuminen viimeistään 11.2.2022:

ilmoittautumaan pääset täältä >> tai soita p. 03 2499 200

ke 18.5.2022 klo 12.00-16.15

Tays, Elämänaukio Kuntokatu 2, Palvelutalon kokoustila, Tampere

Lisätietoja ja ilmoittautuminen viimeistään 6.5.2022:

ilmoittautumaan pääset täältä >> tai soita p. 03 2499 200

Tietopäivä eturauhassyöpään sairastuneelle

Eturauhassyöpään sairastuneen tietopäivässä on ohjelmassa asiantuntijaluentoja ja mahdollisuus vertaistuelliselle keskustelulle. Voit halutessasi osallistua myös läheisesi kanssa sekä Teamsin välityksellä.

ti 29.3.2022 klo 10.00-15.00

Tays, Kuntokatu 2, Palvelutalon kokoustila, Tampere

Lisätietoja ja ilmoittautuminen viimeistään 11.3.2022:

Ilmoittautumaan pääset täältä >> tai soita p. 03 2499 200

Yhteistyössä:

ja PROPO ry

Taysin ensitietotilaisuudet

Ensitietotilaisuus on tarkoitettu syöpään äskettäin sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen. Tilaisuudessa saat ajankohtaista tietoa eri asiantuntijoilta sekä uusia näkökulmia sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa. Ohjelmassa on myös Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitajan ja kokemustoimijan puheenvuorot. Ensitietopäivän aikana on mahdollisuus myös keskusteluun ja ajatusten vaihtamiseen. Huomioithan, että 14.2. tilaisuus on suunnattu työikäisille.

ma 17.1., 14.2. (työikäisille), 14.3. ja 16.5.2022 klo 12.00-15.00
Tays Finn-Medi 5, Biokatu 12, 1. krs iso neuvotteluhuone. Halutessasi voit osallistua myös etäyhteydellä.

Huom! 17.1.2022 tilaisuus on peruttu koronarajoitusten takia.

Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta:
jani.touronen@pshp.fi tai p. 03 3116 9499

Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä sairastuneen syntymäaika sekä osallistujien mahdolliset erityisruokavaliot tarjoilua varten. Osallistuminen etäyhteydellä on mahdollista, lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

Tilaisuus perutaan, mikäli ilmoittautuneita on alle kymmenen.

Lisätietoja ja mahdolliset poikkeukset >>

Teemaluennot (Teams)

Teemaluennot Teamsin välityksellä on suunnattu syöpään sairastuneille ja läheisille. Opastamme tarvittaessa Teamsin käyttöön. Linkki luentoon lähetetään ilmoittautuneille.

Pirsyn kevään 2022 palveluiden esittely

Pirsyn kevääseen mahtuu paljon tapahtumia, kursseja ja erilaisia palveluita. Tule Teamsin välityksellä mukaan kuulemaan, mitä kaikkea tarjoamme tulevan kevään aikana!

ke 2.2.2022 klo 16.00-17.00

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään 21.1.2022:

ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä >> tai soita puh. 03 2499 200

Syövänhoidon jälkeinen lymfaturvotus ja hoito

Maaliskuun teemaluennolla keskitytään syövänhoidon jälkeiseen lymfaturvotukseen ja sen hoitoon. Luento on suunnattu syöpään sairastuneille ja läheisille. Linkki luentoon lähetetään ilmoittautuneille.
ke 9.3.2022 klo 16.00-17.00

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään 25.2.2022

ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä >> tai soita p. 03 2499 200

Webinaarisarja – teemana parisuhde

Webinaarisarja parisuhteen eri teemoista on tarkoitettu syöpään sairastuneille, heidän läheisilleen, ammattilaisille, vapaaehtoisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Teamsin kautta toteutettavat webinaarit ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Voit osallistua kaikkiin tai halutessasi vain joihinkin webinaareihin.

Webinaarisarja toteutuu yhteistyössä Syöpäjärjestöjen ja Parisuhdekeskus Katajan kanssa.

Parisuhde voi olla merkittävä voimavara ja turvapaikka, kun perheenjäsen (lapsi/aikuinen) sairastuu syöpään. Parisuhteen kantokykyä koetellaan, mutta sairastumisen kriisi voi myös lähentää kumppaneita toisiinsa.

Parisuhde voimavarana, kun perheessä on sairautta

19.1.2022 klo 17:30 – 19:00

Asiantuntijana Laura Huuskonen, Parisuhdekeskus Kataja

Liity 19.1. webinaariin tästä >>

Parisuhteen vuorovaikutus ja tunnetaidot

9.3.2022 klo 17:30 – 19:00

Asiantuntijana Riina Nissinen, Parisuhdekeskus Kataja

Liity 9.3. webinaariin tästä >>

Seksuaalisuus parisuhteessa

27.4.2022 klo 17:30 – 19:00

Asiantuntija Laura Huuskonen, Parisuhdekeskus Kataja

Liity 27.4. webinaariin tästä >>

Ristiriidat parisuhteessa

18.5.2022 17:30 – 19:00

Asiantuntija Riina Nissinen, Parisuhdekeskus Kataja

Liity 18.5. webinaariin tästä >>

Potilasoppaat

Suomen Syöpäpotilaat julkaisee potilasoppaita eri aiheista. Oppaiden avulla tuetaan syöpäpotilaita ja heidän läheisiään tarjoamalla ajankohtaista, asiallista ja ymmärrettävää tietoa. Osa oppaista käsittelee jotain tiettyä syöpää, osa keskittyy syövän ja sen hoidon aiheuttamiin erityiskysymyksiin.

Potilasoppaat (pdf) löydät täältä >>