Tietopäivät

Syöpä tuo mukanaan monenlaisia uusia asioita ja herättää kysymyksiä niin sairaudesta, hoidoista, sairauden vaikutuksista kuin palveluistakin. Luotettavaa asiantuntijatietoa syövästä saat yhdistyksen tietopäivistä ja Taysin ensitietotilaisuuksista.

Tietopäivät äskettäin rintasyöpään sairastuneille

Äskettäin rintasyöpään sairastuneiden tietopäivässä saat monipuolista tietoa rintasyövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta.

Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja ja mahdollisuus myös vertaistuelliselle keskustelulle sekä kysymyksille. Tietopäivä on maksuton.

ke 14.9.2022 klo 12.00-16.15

Pirkanmaan Syöpäyhdistys, Hämeenkatu 5 A, 7. krs, Tampere

Ilmoittautumisaika on päättynyt.

ke 30.11.2022 klo 12.00-16.15

Kokoustila Koskenparras, Pellavatehtaankatu 12, Tampere

Ilmoittauduthan viim. 11.11.2022: Täytä ilmoittautumislomake tästä >> tai soita p. 03 2499 200

Tietopäivä eturauhassyöpään sairastuneelle ja läheiselle

Päivän ohjelmassa on asiantuntijaluentoja, sekä mahdollisuus vertaistuelle ja keskustelulle. Voit osallistua myös Teamsin kautta.

ti 11.10.2022 klo 10.00-15.00

Tays, Elämänaukio Kuntokatu 2, Palvelutalon kokoustila 2, Tampere

Päivän ohjelma

10.00-10.15 Tervetuloa, päivän avaus – Eeva Harju TtT, ylihoitaja Tays

Syöpäyhdistys sairastuneen ja läheisen tukena – sairaanhoitaja   Pirkanmaan Syöpäyhdistys

10.15–11.00 Eturauhassyövän nykyhoito – Teemu Murtola ylilääkäri, urologian professori Tays

11.15–12.00 Eturauhassyövän säde- ja lääkehoito – Krista Kankaanranta syöpätautien erikoislääkäri Tays

12.00–12.45 Kahvitauko

12.45–13.15 Uroterapeutti sairastuneen tukena – Merja Haverinen Tays

13.20–13.50 Syöpä ja parisuhde – Susanna Putama asiantuntijahoitaja, seksuaaliterapeutti Tays

14.00–14.20 Vertaistuen merkitys syöpään sairastuneelle – kokemustoimijan puheenvuoro

14.20–14.50 Propo; yhdistys eturauhassyöpään sairastuneen tukena – Kimmo Järvinen, toiminnanjohtaja

Ilmoittautumisaika on päättynyt.

Yhteistyössä:

Tays Syöpäkeskuksen logo

Propo ry logo

Taysin ensitietotilaisuudet

Ensitietotilaisuus on tarkoitettu syöpään äskettäin sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen. Tilaisuudessa saat ajankohtaista tietoa eri asiantuntijoilta sekä uusia näkökulmia sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa. Ohjelmassa on myös Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitajan ja kokemustoimijan puheenvuorot.

Ensitietopäivän aikana on mahdollisuus myös keskusteluun ja ajatusten vaihtamiseen. Huomioithan, että 12.9. tilaisuus on suunnattu työikäisille.

ma 15.8., 12.9. työikäisille, 10.10. ja 14.11.2022 klo 12.00-15.00

Tays Finn-Medi 5, Biokatu 12, 1. krs iso neuvotteluhuone.

Voit osallistua myös etäyhteydellä, saat lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittauduthan viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta: hanni.oino@pshp.fi tai p. 050 305 5058.

Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä sairastuneen syntymäaika sekä osallistujien mahdolliset erityisruokavaliot tarjoilua varten.

Tilaisuus perutaan, mikäli ilmoittautuneita on alle kymmenen. Lisätietoja ja mahdolliset poikkeukset >>

Teemaluennot

Teamsin välityksellä toteutettavat teemaluennot on suunnattu syöpään sairastuneille ja läheisille. Opastamme tarvittaessa Teamsin käyttöön. Linkki luentoon lähetetään ilmoittautuneille.

Syöpä ja taloudellinen tilanne

Syöpään sairastuminen voi heikentää potilaan ja hänen perheensä taloudellista tilannetta. Jo sairauden alkuvaiheessa on hyvä tiedostaa, että erilaisten etuuksien ja korvausten saaminen vaatii syöpäpotilaalta omaa aktiivisuutta.

Teams-logoke 31.8.2022 klo 16.00-17.00

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Elämän loppuvaiheessa huomioitavat asiat

Asiantuntijaluennolla kuulet, millaisia asioita ja asiakirjoja on hyvä hoitaa valmiiksi kuoleman lähestyessä sekä mitä asioita tulee hoidettavaksi kuoleman jälkeen. Saat tietoa mm. edunvalvontavaltuutuksesta, hoitotahdosta, testamentista ja perunkirjoituksesta.

Teams-logoHuom! Ajankohta on muuttunut!

ke 19.10.2022 klo 16.00-17.00

Ilmoittauduthan viim. 7.10.2022: Täytä ilmoittautumislomake tästä >> tai soita p. 03 2499 200

Potilasoppaat

Suomen Syöpäpotilaat julkaisee potilasoppaita eri aiheista. Oppaiden avulla tuetaan syöpäpotilaita ja heidän läheisiään tarjoamalla ajankohtaista, asiallista ja ymmärrettävää tietoa. Osa oppaista käsittelee jotain tiettyä syöpää, osa keskittyy syövän ja sen hoidon aiheuttamiin erityiskysymyksiin.

Potilasoppaat (pdf) löydät täältä >>