Siirry suoraan sisältöön

Kurssit

Läheisten kurssit tarjoavat vertaistukea, mahdollisuuden jakaa kokemuksia ja löytää keinoja oman jaksamisen tueksi ammattilaisten ohjaamana.

 

 

 

Sururyhmä puolisonsa menettäneille lapsiperheiden vanhemmille

Sururyhmä tarjoaa tiedon ja keskustelun kautta tukea surun käsittelyyn ja sen kanssa elämiseen. Ryhmässä pohdimme yhdessä mm. menetykseen liittyviä tunteita, jaksamisen keinoja, lasten tukemista ja arjen rakentamista, eteenpäin kantavia muistoja, luopumista, toivoa ja kiitollisuutta. Lisäksi vertaistuelliset keskustelut usein lieventävät yksinäisyyttä, kun kuulee muidenkin samankaltaisissa tilanteissa olevien perheiden kokemuksista ja selviytymiskeinoista.

Maksuton ryhmä kokoontuu viisi kertaa, kerran viikossa:

to 2.-30.11.2023 klo 16.30-18.30 (seurantatapaaminen alkuvuonna 2024)

Lue lisää kurssista täältä >>

 

Muut Syöpäjärjestöjen kurssit

Syöpäjärjestöjen sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseille voi hakea asuinpaikasta riippumatta. Kursseista useimmat on tarkoitettu syöpä sairastaville, mutta myös läheisille suunnattuja kursseja löytyy. Parikurssille voi osallistua sairastuneen puoliso, ystävä tai muu läheinen. Joillekin pari- tai perhekursseille voi osallistua myös yksin. Läheisensä menettäneille on omia kursseja kuten myös lapsille, nuorille ja perheille.

Lisäksi järjestetään toiminnallisia teemakursseja, joissa painopiste on luovassa toiminnassa ja liikunnassa. Sopeutumisvalmennuskurssille kannattaa hakeutua 1–2 vuoden sisällä läheisen sairastumisesta. Kursseille valitaan ensisijaisesti hakijoita, jotka eivät ole olleet aiemmin Syöpäjärjestöjen kursseilla.

Tutustu kurssitarjontaan (siirryt Kaikki syövästä -sivustolle)