Siirry suoraan sisältöön

Kurssit läheisille

Läheisten kurssit tarjoavat vertaistukea, mahdollisuuden jakaa kokemuksia ja löytää keinoja oman jaksamisen tueksi ammattilaisten ohjaamana.

 

 

 

Rinnallakulkijat-kurssi läheisille

Arki syövän kanssa koettelee myös läheisiä. Kuinka löytää voimavaroja itselle samalla kun tukee sairastunutta? Millä keinoilla epätietoisuutta jaksaisi sietää?

Kurssilla saat keskustella läheisen syöpään liittyvistä kokemuksista. Asiantuntijoilta saat näkökulmia jaksamistasi tukevista aiheista, mm. ajatusten ja tunteiden käsittelystä, selviytymiskeinoista ja tukiverkostoista sekä samankaltaisessa tilanteessa olevilta vertaistukea.

Kurssille valitaan hakemusten perusteella 8 syöpää sairastavan läheistä. Kurssi ei sovellu akuutissa kriisissä oleville, silloin tarjoamme tukea yksilövastaanotolla. Kurssin ohjaajina toimivat yhdistyksen kriisityöntekijä ja sairaanhoitaja. Kurssi on maksuton ja kokoontuu kerran viikossa, viisi kertaa:

to 9.3.-13.4.2023 (ei 6.4.) klo 17.00-19.00, seurantatapaaminen 15.6.2023

Hämeenkatu 5 A, 7. krs, Tampere

Huom! Hakuaika 9.1.-17.2.2023. Ilmoittautumis- ja hakulomakkeet ovat täytettävissä kunkin tapahtuman/kurssin kohdalla ilmoitetun ajan.

Jätä hakemuksesi tästä >> tai soita p. 03 2499 200

 

 

Muut Syöpäjärjestöjen kurssit

Syöpäjärjestöjen sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseille voi hakea asuinpaikasta riippumatta. Kursseista useimmat on tarkoitettu syöpä sairastaville, mutta myös läheisille suunnattuja kursseja löytyy. Parikurssille voi osallistua sairastuneen puoliso, ystävä tai muu läheinen. Joillekin pari- tai perhekursseille voi osallistua myös yksin. Läheisensä menettäneille on omia kursseja kuten myös lapsille, nuorille ja perheille.

Lisäksi järjestetään toiminnallisia teemakursseja, joissa painopiste on luovassa toiminnassa ja liikunnassa. Sopeutumisvalmennuskurssille kannattaa hakeutua 1–2 vuoden sisällä läheisen sairastumisesta. Kursseille valitaan ensisijaisesti hakijoita, jotka eivät ole olleet aiemmin Syöpäjärjestöjen kursseilla.

Tutustu kurssitarjontaan (siirryt Kaikki syövästä -sivustolle)