Siirry suoraan sisältöön

Mielen hyvinvointi

Syöpään sairastuminen vaikuttaa kehon lisäksi mieleen. Mielen hyvinvointi onkin tiukassa tilanteessa tärkeää ja voi auttaa jaksamaan eteenpäin.

Oppaita ja harjoituksia

Kuntoutumistalon syöpään sairastuneille ja läheisille tuottamaan Syöpä ja mielen hyvinvointi -opaskokonaisuuteen on koottu tietoa, tukea ja vinkkejä, miten voit edistää mielen hyvinvointia syöpäsairauden aiheuttamassa haastavassa elämäntilanteessa. Teemoina on mm. toipuminen ja tilanteeseen sopeutuminen, voimavarat ja selviytymiskeinot. Kuntoutumistalon tuottamaan kokonaisuuteen pääset tästä >>

Suomen Syöpäpotilaiden oppaista löytyvät jaksamiseen keskittyvät omat oppaansa niin sairastuneelle >> kuin läheisellekin >>. Niistä saat tietoa ja tukea mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Mieli ry:n sivuilta löydät erilaisia mindfulness- ja rentoutumisharjoituksia sekä muuta tietoa ja materiaalia mielesi hyvinvoinnin tueksi. Harjoitukset löydät täältä >>

Pirsyn maksuttomat keskusteluajat

Syöpään sairastumisen jälkeen monia auttaa tapahtuneesta ja siihen liittyvistä kokemuksista puhuminen. Älä jää yksin vaan ota yhteyttä matalalla kynnyksellä ja pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa yksin tai yhdessä läheisen kanssa.

Maksuttomat keskusteluajat on tarkoitettu niin sairastuneelle kuin läheisellekin.

Lue lisää ja varaa aika >>