Kurssit

Haluamme, että jokainen syöpään sairastunut ja hänen läheisensä saa omaan elämäntilanteeseensa sopivaa sopeutumisvalmennusta ja kuntoutusta.

 

Kurssit

  • tarjoavat tietoa ja tukea ammattilaisilta fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen toipumiseen sekä vertaistuellisia keskusteluita.
  • ovat ammattilaisten ohjaamia kokonaisuuksia, joissa seuraavan kerran aiheet ja keskustelut jatkuvat edelliskerralta.
  • on suunnattu syöpään sairastuneille 1-2 vuotta sairastumisen jälkeen.
  • tukevat kuntoutumista parhaiten silloin, kun jaksamista on riittävästi osallistua kurssin kaikille kerroille – näin saat kurssilta parhaimman hyödyn.

 

 

Suunta eteen ja ylöspäin -kurssi syöpähoitojen jälkeisen kuntoutuksen tueksi

Syöpähoidot onnistuneesti takana, mutta olo on kuin jyrän alle jääneellä ja mieli kulkee vuoristorataa? Raskaiden syöpähoitojen jälkeen ihminen on pitkään toipilas, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Voit edesauttaa omaa toipumistasi liikunnalla, terveellisellä ravitsemuksella ja esimerkiksi mindfulness-harjoituksilla. Liikunnan lisääminen jopa parantaa usean syövän ennustetta.

Kurssilla saat tukea omaan elämääsi sopivien, kuntoutumistasi tukevien keinojen löytämiseen. Kurssikertojen ohjelmassa on asiantuntijoiden alustuksia, keskustelua ja vertaistukea. Kurssille valitaan 12 osallistujaa hakemusten perusteella. Kurssi on  maksuton.

 

Kurssi kokoontuu kerran viikossa, neljä kertaa:

ma 10.2., 17.2., 24.2. ja 2.3.2020 klo 17.00-19.00
Hämeenkatu 5 A, 7.krs, Tampere

Lisätietoja ja hakemukset viimeistään 24.1.2020:
Täytä sähköinen hakemus kurssille tästä >>  tai paperilomake toimistosta
p. 03 2499 200

 

Positiivisin askelin kohti keveämpää elämää syöpähoitojen jälkeen

Merkittävä ylipaino lisää riskiä sairastua syöpään, mutta se myös huonontaa ennustetta etenkin rinta- ja eturauhassyövässä, mahdollisesti myös paksusuolisyövässä. Erilaiset laihdutuskuurit pienentävät  entisestään syöpähoitojen aikana vähentynyttä lihasmassaa eivätkä yleensä johda pysyvään painonhallintaan.

Kurssin tavoitteena on vahvistaa jo kunnossa olevia ruokailutottumuksia ja korjata huonoja tottumuksia pikkuhiljaa paremmilla. Tavoitteena ei ole askeettinen elämä, vaan pysyvä painonhallinta, joka sallii välillä myös pienet juhlahetket. Kurssille valitaan 14 osallistujaa hakemusten perusteella. Kurssia ohjaa yhdistyksen sairaanhoitaja.

Kurssikerroilla asiantuntijavierailijoina syöpätautien erikoislääkäri, fysio- ja lymfaterapeutti, ravitsemusterapeutti ja psykoterapeutti.

Kurssi kokoontuu kerran viikossa, kuusi kertaa:

ma 23.3-4.5.2020 (ei 13.4.) klo 17.00-19.00
Hämeenkatu 5 A, 7. krs, Tampere

Lisätietoja ja hakemukset viimeistään 6.3.2020:
Täytä sähköinen hakemus kurssille tästä >>tai paperilomake toimistosta
p. 03 2499 200

 

 

Päin veetä -kurssi syöpään sairastuneille nuorille aikuisille

Syöpä muuttaa monen nuoren aikuisen tulevaisuudensuunnitelmat epävarmuudeksi ja huoleksi omasta toipumisesta.   Sairastuminen pakottaa usein tarkastelemaan opiskeluita, työssäkäyntiä, ihmissuhteita tai perhe-elämää aivan uudesta näkökulmasta.  Nuorten aikuisten kuntoutumista tukevalla kurssilla mennään päin veetä: voimavaroja, vertaistukea ja virkistystä.
Kurssi on tarkoitettu noin 18-40 -vuotiaille syöpään sairastuneille. Kurssin tavoitteena on vahvistaa voimavaroja ja tukea toipumista.

Kurssikerrat pitävät sisällään toiminnallista ohjelmaa ja vertaistuellisia keskusteluita. Kurssille valitaan 10 osallistujaa hakemusten perusteella.
Kurssi on maksuton. Ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät ja ulkopuoliset asiantuntijat.

Kurssi kokoontuu kerran viikossa, neljä kertaa:

ti 28.4.-19.5.2020 klo 17.00-19.00
Hämeenkatu 5 A, 7 krs., Tampere

Lisätietoja ja hakemukset viimeistään 3.4.2020:
Täytä sähköinen hakemus kurssille tästä >> tai paperilomake toimistosta
p. 03 2499 200

 

Startti liikuntaan -kurssi syöpään sairastuneille miehille

 

Mies, väsyttääkö? Veikö syöpähoidot lihaksesi, mutta lisäsi rasvaa keskivartaloon? Et ole ainoa. Nyt porukalla hankkimaan lihakset takaisin!  Liikunta pienentää huomattavasti riskiä kuolla esimerkiksi eturauhas- ja suolistosyöpään sekä vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Lisäksi liikunta parantaa elämänlaatua ja vähentää hoitojen aiheuttamaa uupumusta.

Kurssi sisältää syöpätautien erikoislääkärin alustuksen sairaudesta ja toipumisesta, ja kuntosaliharjoittelua fysioterapeutin ohjauksessa.
Kurssille valitaan 12 osallistujaa hakemusten perusteella. Kurssi on maksuton.

Kurssilla on kaksi tapaamiskertaa:

ke 13.5.2020 ja ma 18.5.2020 klo 17.00-19.00
Hämeenkatu 5 A, 7.krs, Tampere

Lisätietoja ja hakemukset viimeistään 24.4.2020:
Täytä sähköinen hakemus kurssille tästä >>
tai paperilomake toimistosta
p.03 2499 200

 

 

 

Muut Syöpäjärjestöjen kurssit

Syöpäjärjestöjen sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseille voi hakea asuinpaikasta riippumatta. Kursseista useimmat on tarkoitettu tiettyä syöpää sairastaville, osalle kursseista voivat osallistua kaikki syöpäpotilaat. Läheisensä menettäneille on omia kursseja kuten myös lapsille, nuorille ja perheille. Parikurssille voi osallistua sairastuneen puoliso, ystävä tai muu läheinen. Joillekin pari- tai perhekursseille voi osallistua myös yksin.

Lisäksi järjestetään toiminnallisia teemakursseja, joissa painopiste on luovassa toiminnassa ja liikunnassa. Sopeutumisvalmennuskurssille kannattaa hakeutua 1–2 vuoden sisällä sairastumisesta, kun hoidot ovat jo päättyneet tai päättymässä. Kursseille valitaan ensisijaisesti syöpäpotilaita, jotka eivät ole olleet aikaisemmin kuntoutuksessa.

Tutustu muiden Syöpäjärjestöjen kurssitarjontaan

 

 

Rinta- tai munasarjasyöpään sairastuneet BRCA-geenivirhettä kantavat

 

Kurssi on tarkoitettu naisille ja miehille, jotka ovat sairastuneet rinta- tai munasarjasyöpään ja joilla on todettu BRCA geenivirhe.
Kurssille voi osallistua myös läheisen kanssa. Kurssille valitaan noin 10 osallistujaa ja kaikki osallistujat haastatellaan ennen kurssin alkamista. Osallistuminen kurssille on maksutonta.

to 27.2., to 12.3. ja to 26.3.2020 klo 16.00-20.00
Ravintola Pääposti, (Savumerkki A-sauna tila, 10. krs.),
Mannerheimin aukio 1 B, 00100 Helsinki

Hakuaika kurssille päättyy 14.2.2020
Kurssille haetaan joko linkin kautta tai soittamalla Taina Häkkiselle puh. 050 441 8588.

 

Järjestäjä Suomen Syöpäyhdistys

 

Kelan kurssit syöpään sairastuneille 2020

Lue lisää Kelan kurssiesitteestä (pdf)

 

 

 

Sivu päivitetty 2.1.2020