Siirry suoraan sisältöön
Lasipallo, jonka läpi näkyy auringonlasku

Testamenttilahjoituksilla hyvinvointia syöpään sairastuneille ja läheisille

Anne Lindfors

Anne Lindfors

Aika monelle saattaa tulla yllätyksenä, että Pirkanmaan Syöpäyhdistys toimii omalla rahoituksella, eikä saa mitään julkisia avustuksia. Toimintamme ovat jo yli 70 vuotta mahdollistaneet jäsenmaksut sekä yksityishenkilöiden, yritysten, yhdistysten ja säätiöiden lahjoitukset. Kaiken kivijalka ovat kuitenkin testamenttilahjoitukset.

Testamenttilahjoitukset mahdollistavat sen, että meillä työskentelee 14 asiantuntijaa muun muassa sairaanhoidon, onkologian, kriisityön ja kuntoutuksen osaamisaloilta. Työn tukena toimivat myös vapaaehtoiset. Pystymme monipuolisesti tukemaan syöpää sairastavia ja läheisiä.

Palveluseteli oli todella iloinen yllätys ja siivousapu tuli tarpeeseen. Tällä on meille iso merkitys!

Syöpä ei katso ikää ja se voi osua myös lapsiperheeseen. Sairastuipa syöpään sitten lapsi tai vanhempi, olemme tukena. Myönnämme hakemusten perusteella palveluseteleitä siivoukseen tai lastenhoitoon. Työntekijämme ohjaavat tarjolla olevien palveluiden saamisessa. Meiltä on saatavilla myös perheterapeutin palveluita.

Oli lottovoitto, että pääsin tänne keskustelemaan. Näytit valoa polulleni!

Jokaisen syöpään sairastuneen ja läheisen tilanne on yksilöllinen. Siksi meillä on saatavilla esimerkiksi keskustelutukea, liikuntaneuvontaa tai apua työelämään palaamisessa. Palveluita tarjoamme joko toimistollamme, verkossa, puhelimitse tai kotikäynteinä.

Tällaisia kursseja ja tukihenkilöitä tarvitaan. Rankalla hetkellä oli hyvä huomata, että myös läheisiä kannatellaan. Syöpä koskettaa koko perhettä.

Kriisikeskusteluun pääsee samana tai seuraavana arkipäivänä. Elämän loppuvaiheessa tuemme niin syöpää sairastavaa, kuin läheisiä. Kuoleman jälkeen olemme mukana läheisten surussa.

Tarve tutkimusrahoitukselle on suuri, joten olipa tuen määrä mikä tahansa, voi se olla omalta osaltaan synnyttämässä merkittävää ja tuloksellista toimintaa. 

Testamenttilahjoitusvarat mahdollistavat myös pirkanmaalaisen syöpätutkimuksen tukemisen apurahoin.  Vuonna 2021 jaoimme 100 000 euroa apurahoja, suurimman summan sai professori Teemu Murtolan liikunnan vaikutusta syöpälääkehoitoon käsittelevä tutkimus. 2000-luvulla olemme jakaneet apurahoina yli puoli miljoonaa euroa. Lue lisää täältä >>

 

Kiinnostaako testamenttilahjoituksen tekeminen?

Lue lisää testamenttilahjoituksesta täältä >>