Siirry suoraan sisältöön

Kirjoituskutsu syöpään sairastuneille – Kirjoita kokemuksistasi syöpään sairastumiseen, tuen tarpeisiisi sekä saamaasi tukeen liittyen

Jyväskylän yliopiston, Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen sosiaalityön maisteriopiskelija tekee pro gradu -tutkielmaa syöpään sairastuneiden psykososiaalisen tuen kokemuksista ja tarpeista.

Kerättävien kirjoitusten aiheena ovat ajatukset ja kokemukset liittyen syöpään sairastumiseen, kuntoutumiseen ja saatuun psykososiaaliseen tukeen sekä tuen tarpeisiin ja odotuksiin.

Tutkimukseen toivotaan kirjoituksia yli 18-vuotiailta, jossain vaiheessa elämäänsä syöpään sairastuneilta henkilöiltä tai syöpäsairaudesta parantuneilta. Osallistuminen tapahtuu nimettömästi.

 

Kirjoitelmassa voit pohtia esim. seuraavia näkökulmia:

  • Millaiseksi kuvailet psykososiaalisen tuen? Mitä se sinulle tarkoittaa?
  • Millaista psykososiaalista tukea olet saanut sairauden eri vaiheissa?
  • Miten kuvailisit syöpään sairastumista ja sen vaikutuksista elämääsi eri vaiheissa?
  • Millainen tuki on ollut sinulle tärkeää sairastumisen eri vaiheissa? Miten se on vaikuttanut kokemukseesi? Keneltä olet saanut tukea?
  • Mitkä tekijät ovat olleet esteenä tai haasteena tuen hakemisessa? Mistä hait tukea?

 

Kirjoitelmasi ei tarvitse rajoittua edellä mainittujen kysymysten käsittelyyn. Sisällön ja pituuden voit päättää itse, kaikenlaiset tekstit ovat erittäin tervetulleita.

Kirjoitelmia otetaan vastaan 15.8.2024 asti.

 

Lisätiedot:

Lisätietoa löydät tutkimuksen keruusivulta >>

Muut lisätiedot ja kyselyt: Terhi Vuolle, sosiaalityön maisteriopiskelija, Jyväskylän yliopisto/Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, terhi.m.vuolle@student.jyu.fi