Siirry suoraan sisältöön

Syöpäsäätiö: Maailmanmestari suunnitteli Roosa nauhan

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta. Tämän vuoden teemana ovat suolistosyövät. Keräyksellä tavoitellaan vähintään kolmen ja puolen miljoonan euron pottia suomalaiselle syöpätutkimukselle. Roosa nauhan on suunnitellut ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström, joka uskoo, että rajat eivät ole meitä varten.

 

Eva Wahlström: Roosa nauha on kunnianosoitus elämälle

Tämän vuoden Roosa nauhan suunnittelija on ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström.

“On hienoa olla mukana keräyksessä, koska Roosa nauha -keräys on kunnianosoitus elämälle. Varoja kerätään kaikkien syöpien tutkimukseen ja toivon, että saamme tänä vuonna yhä useamman mukaan keräykseen”, Wahlström sanoo.

Uusi Roosa nauha on maaliroiskeineen värikäs ja räiskyvä. ”Tämän vuoden Roosa nauha edustaa rajattomuutta ja rajojen ylittämistä. Rapatessa roiskuu ja saa roiskuakin. Rajattomuus edustaa minulle rohkeutta ylittää rajoja”, Wahlström sanoo.

Hän on itsekin rohkea rajojen rikkoja. Ammattinyrkkeilyn maailmanmestari on aiemmin valmistunut kaluste- ja tilasuunnittelijaksi Aalto-yliopistosta ja opiskelee nyt nykymuotoilua Aallossa. Hän löysi itsestään halun nähdä elämän rajattomuus myös taiteen kautta. Wahlström on suunnitellut rintanauhan lisäksi myös uuden Roosa nauha -rannekkeen.

 

Teemana suolistosyövät

Roosa nauha -keräys nostaa tänä syksynä esille suolistosyövät. Suolistosyöpä on yleinen sairaus ja etenkin levinneiden muotojen ennuste on huono. Suomessa suolistosyöpä on naisten ja miesten toiseksi yleisin syöpätauti. Uusia suolistosyöpätapauksia todetaan Suomessa noin 3500 vuodessa ja suolistosyövästä aiheutuu yli 1300 kuolemaa vuosittain. Suolistosyöpien ilmaantuvuus on nousussa. Uusien suolistosyöpien määrä kasvaa myös alle 50-vuotiailla, mutta eniten tapausmäärät kasvavat vanhemmassa väestössä.

Suolistosyöpä on sairaus, joka on hoidettavissa. Hoitotulokset ovat sitä paremmat, mitä varhaisemmassa vaiheessa syöpä todetaan.

Valtakunnallinen suolistosyövän seulonta alkaa Suomessa pian, jo vuoden 2022 alussa. Syöpäsäätiön lahjoittajien rooli on ollut keskeisen tärkeä siinä, että Syöpäsäätiö on voinut tukea pitkäjänteisesti seulontoihin liittyvää tutkimustyötä.

 

Suomessa tehdään huippututkimusta

Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta. Suomessa on syöpätutkimuksen alueella kansainvälisen tason huippututkijoita, jotka ovat huolissaan rahoituksen jatkuvuudesta. Tutkimuksen tavoitteena on saada mahdollisimman korkeatasoista hoitoa potilaiden ulottuville, mahdollisimman nopeasti.

Syöpätapaukset on tärkeää löytää riittävän ajoissa, jotta ne ovat hoidettavissa. Lisäksi tutkijoiden tavoitteena on kehittää uusia, tehokkaampia hoitokeinoja syöpään sekä vähentää syöpäkuolemia.

Koska uudet innovaatiot vaativat pitkäjänteistä tutkimusta, rahoituksen jatkuvuus on tutkimukselle elinehto. Yksityisten lahjoittajien ja Syöpäsäätiön tuki on suomalaiselle syöpätutkimukselle välttämätöntä.

“Lahjoitus syöpätutkimuksen hyväksi on samalla investointi myös itseen tai omaan läheiseen. Syöpään sairastuu elämänsä aikana joka kolmas suomalainen”, sanoo tutkimusjohtaja Jarmo Wahlfors Syöpäsäätiöstä.

Syöpäsäätiön tuki takaa tutkimuksen korkealaatuisen tason ja antaa mahdollisuuden syövän hoitojen kehittämiseen pitkällä tähtäimellä.

 

Nauhoilla, tuotteilla ja lahjoituksilla syöpää vastaan

Roosa nauha -keräys on käynnissä 23.9.–31.10. Neljän euron hintaisia Roosa nauhoja myyvät K-ryhmän kaupat, S-ryhmän ketjut ja Lindex sekä alueelliset syöpäyhdistykset ympäri Suomen.  Nauhoja on myynnissä syöpäyhdistysten lisäksi Propo ja Colores potilasjärjestöjen kautta.

Uutuustuotetta Roosa nauha -ranneketta on myynnissä Keskon, S-ryhmän ja Lindexin myymälöissä rajallinen määrä. Rannekkeen hinta on yhdeksän euroa.

Syöpätutkimusta voi tukea myös ostamalla myynnissä olevia Roosa nauha -kampanjatuotteita. Lahjoituksen keräykseen voi tehdä

  • verkossa osoitteessa roosanauha.fi
  • lahjoitustilille FI20 2344 1800 0032 29 viitteellä 5445 ja yritykset viitteellä 54454
  • tekstiviestillä: tekstaa ROOSA numeroon 16499 (10 euron lahjoitus veloitetaan puhelinlaskussa)
  • MobilePaylla: lahjoita haluamasi summa numeroon 55714

Roosa nauha -päivää vietetään 8.10. Hyväntekeväisyysohjelma Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa nähdään livelähetyksenä MTV3:lla sunnuntaina 31.10. klo 19.30.

Roosa nauha -keräyksen järjestävä Syöpäsäätiö on suurin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa. Säätiö saa varansa yksinomaan lahjoituksista. Syöpäsäätiö jakaa vuosittain tutkijoille apurahoina yli 7 miljoonaa euroa. Syöpäsäätiö on kerännyt Roosa nauhalla vuodesta 2003 alkaen lähes 17 miljoonaa euroa syöpätutkimuksen ja neuvontapalveluiden hyväksi.

Lähde: https://roosanauha.syopasaatio.fi/2021/09/23/roosa-nauha-kerays-on-kaynnistynyt/

 

Osta Roosa nauhasi Pirkanmaan Syöpäyhdistykseltä

Pirkanmaan Syöpäyhdistykseltä ostettujen Roosa nauhojen tuotto käytetään pirkanmaalaisten syöpään sairastuneiden ja läheisten hyväksi. Nauhan voit ostaa toimistoltamme Hämeenkatu 5 A, 7.krs, Tampere. Toimistomme on avoinna ma-to 8-17, pe 8-15.