Siirry suoraan sisältöön

Etsimme uusia vertaistukihenkilöitä!

 

Vapaaehtoistoimintamme tarjoaa tukea ja toimintaa kaikille, joita syöpä on koskettanut. Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen vapaaehtoisena saat merkityksellistä tekemistä ja keinoja tehdä hyvää syöpään sairastuneiden ja läheisten hyväksi. Syöpäjärjestöjen yhteinen tavoite on hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta. Vapaaehtoiset eri tehtävissään ovat tärkeässä roolissa ammattilaisten rinnalla tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Hae mukaan vapaaehtoistoimintaan – tehdään yhdessä hyvää!

 

Nyt etsimme vertaistukihenkilöitä erityisesti läheisille ja parantumatonta syöpää sairastaville

Kun perheenjäsenellä on syöpä, se vaatii voimia ja jaksamista myös läheiseltä. Sairastumisen myötä läheiset joutuvat käsittelemään suhdettaan sairauteen ja sairastuneeseen. Läheisen ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin, vaan tukea tilanteessa voi saada esimerkiksi vertaistukihenkilöltä.

Vaikka kaikkia syöpiä ei pystytä parantamaan, syöpähoitojen kehittyessä yhä useampi elää hyvää arkea syövän kanssa. Parantumaton tai krooninen syöpä jarruttavine hoitoineen ja kontrollikäynteineen on omanlaisensa syöpäpolku, jossa toisen pitkäaikaisesti syöpää sairastavan vertaistukihenkilön tuki voi olla merkityksellistä.

Sairastuneen vertaistukihenkilöksi voi hakea myös, jos olet jo syövästä toipunut ja sairastumisesta on kulunut noin vuosi.

Lue lisää läheisen vertaistukihenkilön tehtävästä

Lue lisää sairastuneen vertaistukihenkilön tehtävästä

 

Hakuohjeet

  • Ennen koulutusta järjestettäviin yksilöhaastatteluihin kutsutaan hakemusten pohjalta.
  • Koulutukseen kutsutaan yksilöhaastatteluiden perusteella. Pirsyn vapaaehtoisena toimiminen edellyttää jokaiseen kolmeen koulutusiltaan osallistumista. Koulutukset järjestetään Tampereella
    • ti 10.10.2023 klo 16.30-19.30
    • ke 25.10.2023 klo 16.30-19.30
    • ke 1.11.2023 klo 16.30-19.30

Lähetä hakemuksesi tämän linkin kautta viimeistään 17.9.2023

Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä.

 

Tiedustelut viimeistään 17.9.2023:

vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kristiina Mattsson, kristiina.mattsson@pirsy.fi, p. 050 3270 367